GELUKKIG en VOORSPOEDIG 2020 .....

Namens bestuur en medewerkers van de Stichting Prinsentreffen Nijmegen wensen we u een heel voorspoedig, gezond en zeer gelukkig 2020. We hebben weer heel veel zin in het nieuwe carnavalsseizoen met op zondag 26 januari uiteraard ons 27e Internationale Prinsentreffen. Zorg dat u erbij bent, bestel snel uw kaarten en meldt uw hoogheden aan voor de grote ontvangst en intocht !!

Bestuurswisseling Stichting Prinsentreffen Nijmegen

Mei - 2019

 

Beste carnavalisten,

Het 26ste Internationale Prinsentreffen Nijmegen, ligt al weer even achter ons en na een bruisend en knotsgek carnaval 2019, maken we ons nu op voor hopelijk een mooie, zonnige zomer. Uiteraard pakken we in september 2019 de draad weer op om ons voor te bereiden op de 27ste editie van dit geweldige evenement.

Dit doen we in een andere bestuurssamenstelling dan u de afgelopen jaren van ons gewend bent. Twee bestuursleden hebben na de 26ste editie, maart 2019, aangegeven te gaan stoppen als actief bestuurslid. Onze Penningmeester Dhr. Henk Geurts en onze Secretaris Dhr. Anton Peters zullen per 1 mei vervangen gaan worden door de heren Peter Janssen en Simon Overdijk. Peter gaat het penningmeesterschap van Henk over nemen en Simon het Secretariaat van Anton.

Er zal voor u, als gast niets veranderen, de nieuwe bestuursleden zijn bekend met ons Prinsentreffen en hebben voldoende kennis en ervaring om deze functies probleemloos over te nemen.

Wij wensen Peter en Simon heel veel succes in hun nieuwe functies, wensen u een mooie zomer en zien u graag op de 27ste editie van het internationale Prinsentreffen op zondag 26 januari 2020.

 

Met vriendelijke Groeten,

Bestuur Prinsentreffen Nijmegen,

Voorzitter, Robbert van Veen.


John Nijenhof

Met verslagenheid hebben wij kennis genomen van het overlijden van John Nijenhof. Begin januari 2019 ontvingen wij het trieste nieuws dat John ongeneeslijk ziek was en dat het een oneerlijke strijd zou worden die John nooit kon winnen.  Graag had John de 26ste editie van het Prinsentreffen op 3 februari 2019 mee willen maken. Helaas is dit niet gelukt door een hardnekkige bacterie waardoor John het ziekenhuis niet mocht verlaten.

 

John was een vaste waarde binnen het Gilde team en de laatste 15 jaar was John de rechterhand  van onze regisseur André Smeeman.  Samen met het complete team staan ze voor sterk en kwalitatief goed programma dat op de juiste manier gepresenteerd moet worden. Met de kennis van John was dit ieder jaar een zekerheid, het regie team zal deze kanjer zeker gaan missen. De verslagenheid is groot, John was zeer actief op sociaal media, dus iedereen ook binnen het Gilde kende John van zijn mooie spreuken en selfies.

Ik bedenk me net: 

* Wacht niet op een goede dag, maar probeer er zelf een te maken *

We gaan je missen kerel !!

Bestuur Prinsentreffen Nijmegen
Voorzitter, Robbert van Veen.


BEDANKT ..........

In de aanloop naar het 26ste Internationale Prinsentreffen hadden we al een goed gevoel. De aanmeldingen bleven binnenstromen en met 71 kabinetten op zondag 03 februari 2019 braken we alle records. In een fantastische ambiance met ruim 1.500 ras carnavalisten  uit Nederland, België en Duitsland beleefde we het 26ste internationale Prinsentreffen in Nijmegen en het was in een woord fantastisch.

Het bestuur wil alle medewerkers, artiesten, eregasten en meereizende gasten hartelijk danken voor deze geweldige dag. De 26ste editie gaat de boeken in als een van de drukst bezochten, met een sterk programma in een optimale sfeer. Bedankt dat u er was.........., wij verwelkomen u graag bij de 27ste editie op zondag 26 januari 2020 in Nijmegen.

 

Namens het bestuur,

Robbert van Veen, Voorzitter.

Jan Massink Hal Zondag 3 februari 2019


14 januari 2018 (Stadhuis)

BEDANKT

Zondag 14 januari was de Jan Massink Hal weer het middelpunt  van Nijmegen. Met zo’n 60 Keizers, Keizerinnen, Prinsen, Prinsessen, (Groot)Vorsten en natuurlijk een paar honderd ras carnavalisten beleefde we de 25ste editie van het Internationale Prinsentreffen. Vanwege ons 25 jarige jubileum waren we dit jaar uitgenodigd door de Burgemeester van Nijmegen, Dhr. H.M.F Bruls, een jarenlange traditie konden we op deze 25ste editie weer in ere herstellen. Hopelijk mogen we de komende jaren dit mooie Stadhuis blijven bezoeken, want het is en blijft een fantastische locatie met een geweldige geschiedenis.

Namens bestuur en medewerkers van het Internationale Prinsentreffen, willen we iedereen bedanken, diegene die zich hebben ingezet tijdens de voorbereidingen, onze sponsors, maar vooral onze gasten die ieder jaar weer de moeite nemen om naar Nijmegen komen voor dit unieke feest, zonder jullie kunnen we dit feestje niet vieren. Wij hopen dat jullie genoten hebben van een mooi programma en met een goed gevoel onze mooie stad Nijmegen hebben verlaten.

De 26ste editie van het Prinsentreffen staat gepland op ZONDAG 03 FEBRUARI 2019, een datum om nu al in u agenda te zetten! Wij wensen u een fantastisch carnavalsseizoen toe en hopen u uiteraard te mogen begroeten op de 26ste editie

 

Bestuur Prinsentreffen Nijmegen

Robbert van Veen
Henk Geurts
Andre Smeeman
Anton Peters


12 november 201711 november 2017


Ton van de Laar * 11 juni 1931 - † 7 juli 2017

Met verslagenheid hebben wij kennis genomen van het overlijden van Ton van de Laar. Ton heeft erg veel voor het Knotsenburgse  (Nijmegen) carnaval betekend en is mede oprichter van het Prinsentreffen Nijmegen. Ton had heel graag het jubileum van dit geweldige evenement “de 25ste editie van het Internationale Prinsentreffen, zondag 14 januari 2018” willen mee maken, dit heeft helaas niet zo mogen zijn. Op 13 januari 2008 werd Ton van de Laar onderscheiden tot Groot Ambassadeur van Stichting Prinsentreffen Nijmegen. Een titel die hij meer dan verdient heeft en met trots uitdroeg.

Bestuur Stichting Prinsentreffen Nijmegen
Voorzitter, Robbert van Veen


BEDANKT

Beste carnavalisten,

Zondag 29 januari 2017 mochten wij maar liefst 67 Keizers, Keizerinnen, Prinsen, Prinsessen en (Groot)Vorsten ontvangen tijdens het 24ste Internationale Prinsentreffen in Nijmegen. Het was in een woord weer fantastisch om u, ras carnavalisten uit Nederland, België en Duitsland samen te zien komen. Na de ontvangst in de brasserie, het uitwisselen van de onderscheidingen en het uitstapje naar het centrum van Nijmegen natuurlijk de grootste intocht in de Jan Massink hal. Dan barst het feest pas echt los met muziek, zang en dans op hoog niveau.

Bestuur & medewerkers van het Internationale Prinsentreffen Nijmegen willen u hartelijk danken voor u aanwezigheid op deze 24ste editie. We vinden het fijn om te zien, dat u elk jaar weer geniet van deze geweldige ambiance en hopen dit nog  jaren voor u te mogen organiseren.

Noteer nu al in u agenda, ZONDAG 14 JANUARI 2018, de 25ste editie van het Internationale Prinsentreffen in Nijmegen.

DEZE MAG U ECHT NIET MISSEN.

Bestuur Prinsentreffen Nijmegen,

Robbert van Veen
Henk Geurts
Andre Smeeman
Anton Peters


Prins Ryan 1 van Knotsenburg 2016 - 2017


Prins Bart 1 van Knotsenburg 2016 - 2017


Beste carnavallisten,

Op zondag 10 januari 2016 hebben we ons 23ste Internationale Prinsentreffen mogen beleven. Het was in een woord weer FANTASTISCH !! Langs deze weg willen we iedereen nogmaals hartelijk danken voor hun aanwezigheid en inzet, om hier weer een onvergetelijke dag van te maken.

Een bijzonder dankwoord aan alle hoogwaardigheidsbekleders met all hun aanhang, die dit Prinsentreffen maken wat het nu is. Uiteraard hopen wij van harte dat u ook bij de 24ste editie op zondag 29 januari 2017 weer aanwezig kunt zijn.

Bestuur Stichting Prinsentreffen Nijmegen.


12 NOVEMBER 2015

Met verslagenheid hebben wij kennis genomen van het overlijden van Rob Stouthamer, de exploitant van de Jan Massinkhal. Rob is op 64 jarige leeftijd overleden.

Rob droeg de carnaval een warm hart toe. Hij heeft veel betekend  voor  Knotsenburg. Bij CV Kiek ze Kieke heeft hij zich als voorzitter en senator altijd volledig ingezet.  Jarenlang was hij ook uitbater van de Hostent op plein’44  en de spiegeltent in Knotsenburg.

Maar het jaarlijkse hoogtepunt was voor Rob toch zeker het Prinsentreffen Nijmegen. Rob is voor ons altijd een uitstekende gastheer geweest en samen met zijn familie zorgde hij ervoor dat de horeca perfect in orde was. Betrokken, sociaal en volop genietend van het leven, zo zullen wij hem herinneren. We verliezen in Rob een goede vriend en prima gastheer.

Ons medeleven gaat uit naar Els, kinderen en kleinkinderen. Wij wensen allen veel sterkte met dit grote verlies.

Bestuur Stichting Prinsentreffen Nijmegen
Voorzitter, Robbert van Veen
.

 


Januari 2015

Op zondag 18 januari 2015 was de Jan Massinkhal in Nijmegen “the place to be”. Hier beleefde ruim 1.500 carnavalisten uit Nederland, België en Duitsland het 22ste Internationale Prinsentreffen. Met 60 kabinetten werd het opnieuw een fantastisch feest. Met dank aan al onze medewerkers gaat deze 22ste editie positief de geschiedenis boeken in. Namens het voltallige bestuur hartelijk dank voor jullie inzet. Op naar de 23 editie die gehouden zal worden op 10 januari 2016, opnieuw in de Jan Massinkhal in Nijmegen

Tijdens deze 22ste editie is er een sfeerimpressie gemaakt door “ANS” (Algemeen Nijmeegs Studentenblad) Zeker de moeite waard om even door te bladeren. http://www.ans-online.nl/visueel/in-beeld/in-beeld-prinsentreffen

Bestuur,

Stichting Prinsentreffen Nijmegen.


September 2014:

Na een jaren lange traditie zal het 22ste Internationale Prinsentreffen op zondag 18 januari 2015 geen bezoek brengen aan het Stadhuis in Nijmegen. Tijdens het 22ste Prinsentreffen zal een delegatie van het bestuur Stichting Prinsentreffen Nijmegen met alle hoogwaardigheid bekleders te gast op 18 januari 2015 een bezoek brengen aan.

Restaurant & stadcafé De Waagh

Op deze unieke locatie in het centrum van Nijmegen zullen we met open armen ontvangen worden. Tevens zijn wij er van overtuigd dat dit historische pand in het centrum van Nijmegen de perfecte locatie is voor de ontvangst van onze ere gasten.

Voel De Waagh:

Je hoeft geen historicus te zijn om De Waagh in je hart te sluiten. De zeventiende eeuw hangt nog steeds in het gebouw waar kooplui hun marktwaar verhandelden. Door de grote poort reden ze met hun kar naar binnen. Rechts werden de producten gewogen, links was het Vleeshuis waar het vee ter plekke werd geslacht en verkocht. De grote stadsweegschaal op de begane grond herinnert aan die beginperiode uit de gouden eeuw.

De Waagh: trots van Nijmegen. Gebouwd in 1612 naar ontwerp van Meester van Delft, een exponent van de Hollandse Renaissance. Generaties verdwenen, De Waagh bleef overeind. Zelfs de bommenwerpers in W.O. II kregen geen vat op het imposante bouwwerk aan de Grote Markt. De bovenzaal deed onder meer dienst als wachtlokaal voor militairen, Hoofdwacht van politie en was thuisbasis van de Nijmeegse jeugdraad.

Sinds 1975 is het een horecagelegenheid. Bij een omvangrijke restauratie werd rond die tijd in de bovenzaal een prachtige, gebeeldhouwde schouw uit 1646 geplaatst. De laatste grondige verbouwing in 2011 luidde een nieuwe episode in voor het markante gebouw met de rode luiken. Stadscafé en restaurant De Waagh. Modern en sfeervol, met respect voor vier eeuwen geschiedenis.