Geschiedenis

Toen in 1993 enkele enthousiaste Nijmeegse carnavalisten het plan opvatten om carnavalsprinsen en prinsessen bij elkaar te brengen om, onder het genot van een hapje en drankje, met elkaar van gedachten te wisselen over het ophanden zijnde carnaval, dit alles omgeven met een onderhoudend carnavalistisch programma, had niemand kunnen vermoeden dat het vijfentwintig jaar later zou zijn uitgegroeid tot een nationaal en internationaal evenement met allure. Begonnen met 300 gasten, tellen we er nu ruim 1.500, die ieder jaar naar Nijmegen afreizen voor dit unieke evenement.

Het is en blijft een feest waar de “hoogheden” het middelpunt van de belangstelling zijn. Zij worden als eregasten ontvangen en zijn het middelpunt van een indrukwekkende intocht in de Jan Massink Hal. In 2019 telde we maar liefst 70 kabinetten uit Nederland, België en Duitsland. Een record aantal waar we best trots op zijn als organisatie. Het Internationale Prinsentreffen Nijmegen vindt het volgend jaar, op zondag 26 januari 2020, plaats in de Jan Massinkhal, gelegen aan de Dukenburgseweg 5, te Nijmegen.


Stijl en traditie, een indrukwekkend carnavalsprogramma, in een prima ambiance, dat zijn de ingrediënten die het "Internationaal Prinsentreffen Nijmegen" tot een succes maken, daarbij bijgestaan door leden van het Medewerkergilde.