Geschiedenis

Toen in 1993 enkele enthousiaste Nijmeegse carnavalisten het plan opvatten om carnavalsprinsen en -prinsessen bij elkaar te brengen om, onder het genot van een hapje en drankje, met elkaar van gedachten te wisselen over het ophanden zijnde carnaval, dit alles omgeven met een onderhoudend carnavalistisch programma, had niemand kunnen vermoeden dat het achttien jaar later zou zijn uitgegroeid tot een nationaal en internationaal evenement met allure.

Het aantal gasten uit de directe omgeving van Nijmegen, maar ook van ver daar buiten, Sneek, Den Haag, Amsterdam, Arnhem, Apeldoorn, Doetinchem en Zeist om er maar enkele te noemen, alsmede carnavallisten uit Goch, Kleve, Kranenburg, Pfalsdorf, Düren, Siegburg en Köln waren de laatste jaren van de partij, terwijl ook België met carnavalisten uit Groot Dilbeek, Zaventum, Turnhout, Leuven en Halle, Ronse, Tienen, Borgerhout, Aartselaar en Antwerpen en een delegatie uit Zwitserland meermalen ons Internationale Prinsentreffen bezochten.

Daarnaast mochten wij gastvrijheid bieden aan ambassadeurs uit Kroatië, Roemenië, en Albanië en aan enkele zomerkoninginnen van het Rotterdams Zomercarnaval.

Grootvorsten, Keizers, Prinsen en Prinsessen Carnaval, vergezeld van hun Gevolgen en dikwijls met een grote carnavalistische aanhang vermaakten zich tijdens deze bijeenkomsten opperbest.

Ook voor volgend jaar proberen wij weer een grote dansgarde uit Duitsland op te roepen om deel te nemen aan het programma, alsmede vele andere carnavalsgroepen uit geheel Nederland, België en Duitsland.

Het Internationale Prinsentreffen Nijmegen vindt het volgend jaar, op zondag 29 januari 2017, plaats in de Jan Massinkhal, gelegen aan de Dukenburgseweg 5, te Nijmegen.

Stijl en traditie, een indrukwekkend carnavalsprogramma, in een prima ambiance, dat zijn de ingrediënten die het "Internationaal Prinsentreffen Nijmegen" tot een succes maken, daarbij bijgestaan door leden van het Medewerkergilde.