DAGPROGRAMMA

Vanaf 10.00 uur is de Jan Massinkhal open en zullen Prinsen, Prinsessen alsmede andere eregasten worden ontvangen door het bestuur. Er zal eerst een statiefoto worden gemaakt waarna men naar Brasserie Massink zal worden begeleid voor de koffie of thee met een broodje. Onze voorzitter zal de nieuwe jaaronderscheiding uitreiken en Prinsen en Prinessen hebben de tijd om met elkaar kennis te maken.

De meegereisde carnavalisten zullen worden ontvangen door de medewerkers van het Prinsentreffen. Na controle van hun toegangsbewijzen is er in de hal de mogelijkheid om consumptiemunten, pins of speciale jaaronderscheidingen te kopen. Daarna loopt men naar de feestzaal alwaar de gehele dag drankjes en hapjes worden verkocht. Uiteraard zijn er stoelen gereserveerd voor degene die dit hebben geboekt.

Rond de klok van 11.30 uur gaan onze Hoogheden naar de gereedstaande bussen. Zij brengen het gezelschap naar de Grote Markt ( hartje Nijmegen ) alwaar de historische Waagh de deuren opent voor een gezellig samenzijn. Rond deze tijd begint er een carnavalsprogramma in de feestzaal.

Wanneer de Hoogheden terug zijn, dat zal rond 13.30 uur zijn, dan volgt een indrukwekkende intocht van Prinsen, Prinsessen, Grootvorsten en andere hoogwaardigheidsbekleders in de feestzaal. De andere gasten zijn hier al geruime tijd in de juiste stemming gebracht en zij zullen de Hoogheden al juichend en zwaaiend naar het podium begeleiden.

De gehele dag is ons huisorkest ” Al Mo we Krupe ” in de zaal voor een prima stuk dweilmuziek. Dit orkest bestaat al 35 jaar en heeft haar sporen in binnen- en buitenland verdiend. Het orkest bestaat uit 25 personen en hun naam hebben ze te danken aan oud Prins Theo I (Eikmans} die ook een geweldige tonpraoter was onder de artiestennaam Graodus fan Nimwegen. Hij schreef het Nijmeegs Volkslied ” Al mot ik krupe, op blote voeten gaon “.

Daarna zal het carnavalsprogramma worden vervolgd en rond de klok van 16.30 uur volgt een fantastische finaleact. Hierna start de afterparty die nog enkele uurtjes zal duren en waar voldoende gelegenheid is om contacten met elkaar te leggen.